Välkommen till Melin Förvaltning
 

Välkommen som hyresgäst hos oss!

För oss är det viktigt att du ska få en bra start i din lägenhet. Nedan följer lite tips på vad som gäller när det är dags att flytta in i nya bostaden. Kontakta oss gärna om du har några ytterligare frågor eller funderingar. Vi hoppas att du ska trivas!

 

Tillträde

Tillträde till din nya lägenhet sker enligt kontraktet. Det finns dock undantag – är den 1:e en röd dag är det första vardagen efter som gäller.

Lägenheten ska vara slutbesiktigad innan du flyttar in. Utflyttande hyresgäst bokar tid för detta. Efter besiktningen kan du hämta nycklar på vårt kontor. Vid besiktningen upprättas ett protokoll där fel och brister noteras. En del av anmärkningarna kommer att åtgärdas medan vissa anmärkningar endast noteras för framtiden på besiktningsprotokollet, och lämnas utan åtgärd. Åtgärd av anmärkningar sker så fort vi kan, skulle du inte vara hemma när vi kommer går vi in med huvudnyckel.

 

Något som inte fungerar?

Är det något som inte fungerar i din lägenhet så ringer du till kontoret eller gör en felanmälan här på vår hemsida. Vi är tacksamma om vi får gå in med huvudnyckel om du inte skulle vara hemma när vi kommer. Det underlättar för oss och felet kan bli åtgärdat så fort som möjligt! 

 

Sopsortering

I nästan alla våra fastigheter sorteras även matavfall. Tänk på miljön och gör även du en insats här! Grovsopor tar vi inte hand om utan det får du själv forsla till Återvinningsgården.  

Sugen på att måla om?
Förändringar i lägenheten, som t.ex. målning och tapetsering, får inte ske utan vårt medgivande. Slå oss en signal först!

 

Lås dina förråd!

Vi vill också passa på att påminna om att det är viktigt att du som hyresgäst låser de förråd som hör till din lägenhet, så att ingen fyller dem med saker. Vid en eventuell avflyttning ansvarar du för att samtliga förråd som hör till din lägenhet är tömda och städade.

Skötsel av balkong/uteplats

Det kan tyckas självklart, men lika viktigt som att de allmänna grönytorna sköts, lika viktigt är det att de enskilda uteplatserna sköts. Har du uteplats eller liten täppa är du ansvarig för att den sköts. Det innebär att du ska:
- Hålla allmänt god ordning
- Rensa ogräs
- Hålla eventuella egna planteringar i ordning.

För balkonger gäller givetvis även där god ordning!

 

Glöm inte heller som nyinflyttad att:

ÖRESUNDSKRAFT


- Ringa och anmäla dig till Öresundskraft för att anmäla dig som ny elabonnent.SIST MEN INTE MINST


- Teckna en hemförsäkring - för en billig peng får du en stor säkerhet.

 

Kamengatan 4 | 262 32 Ängelholm | Tel 0431-835 00 | E-post: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den